Mad fra himlen

Forside Ressourcer Bloggen
Mad fra himlen
Daniel Søgaard Lind

Daniel Søgaard Lind

9. februar 2022

Teolog fra Aarhus Universitet 2008, født på Bornholm i 1977, boet i Midtjylland siden 1980.
Har fem børn med Frida og bor i et lille rækkehus i Aarhus N.
Spiller fodbold, trompet og skak og er glad for bøger, kunst og især spillefilm. Hygger mig også med at skrive både sjove og seriøse sange. Er optaget af den gode fortælling og den gode samtale.

I den olympiske by får alle deres måltider serveret af robotter. Når de har tastet deres ønsker ind på en skærm, kommer de bogstaveligt talt ned fra oven. Det er bare en af kinesernes avancerede måder at gøre OL mere corona sikkert på.


Det fik mig til at tænke på alle menneskers behov for mad fra himlen. Mange klarer sig med mindre, men i sidste ende handler det om overlevelse. Uden maden fra himlen dør vi til sidst. Der er så meget, der kan mætte os og fylde os. Men vi har alle brug for jævnligt at sætte os og give os tid til at vente på maden fra himlen.

DEN HIMMELSKE MAD
Måske kommer nogen af os til at tænke på nadveren, hvor vi nu heldigvis kan modtage den himmelske mad fra et menneske uden mundbind og handsker. Men før vi tager imod den, er brødet og vinen blevet tilberedt på den måde, som Jesus har lært os. Hvad han gør for, at det kan blive til hans legeme og blod, kan vi ikke se. Vi må nøjes med at høre hans ord, tro på hans skaberkraft og smage vinen og/eller brødet i munden. Vi behøver ikke tro på en magisk forvandling, men kan være trygge i, at det på én gang er Jesu legeme og blod i brød og vins form. Den allermest åndeligt nærende mad.

"Jesus sagde til dem: 'Jeg er livets brød. Den, der kommer til mig, skal ikke sulte, og den, der tror på mig, skal aldrig tørste.' " (Johannesevangeliet 6, 35)

GUD MÆTTER OS
Der findes også andre måder at vente på maden fra himlen. Vi behøver ikke nogen skærm, men kan når som helst komme med vores ønsker og længsler til Gud. Og så vil han mætte os med sine gode gaver. Ikke a la carte, men sådan at vi overlever og får smag på mere fra ham. Den himmelske mad skal vi ikke være fedtede med eller faste fra, men åbne for Guds ord til os gennem mennesker fra Bibelen og kristne fællesskaber. For hvis vi skal lege, kæmpe og leve livet lige så godt og udholdende som de olympiske atleter, må vi også tage imod maden fra himlen.

Spis, drik og vind den evige sejrspris!

"Ved I ikke, at de, der er med i et løb på stadion, alle løber, men kun én får sejrsprisen? Løb sådan, at I vinder den!" (Første Korintherbrev 9, 24)

Bloggen skrives på skift af præster og andre skribenter tilknyttet Aarhus Bykirke. Det enkelte indlæg er udtryk for bloggerens egen holdning.