Bliver det mahogni med tiden?

Forside Ressourcer Bloggen
Bliver det mahogni med tiden?
Anders Hjorth Vindum

Anders Hjorth Vindum

13. juni 2020

Cand.mag. i retorik. Journalistisk medarbejder i Ordet og Israel siden 2015. 

Født i 1986. Bor i Brabrand med sin kone, Helene og deres datter, Astrid.

De seneste uger har vi været i gang med at renovere vores køkken og entre. Jeg er ikke den store handyman, så det har været lidt udfordrende, men også en god oplevelse. Hvad man ikke dør af, bliver man stærkere af – og jeg overlevede lige akkurat.

Undervejs i processen har min kone flere gange spurgt mig: Anders, tror du ikke, den her ujævnhed forsvinder, når man sætter filten op? Tror du ikke godt, spartelmassen kan tørre til i morgen? Tror du ikke godt, vi kan være færdige med at samle køkkenskufferne inden weekenden? Og så videre. Og de fleste gange har jeg lavet en grimasse, som om jeg foretog en objektiv vurdering, og svaret: ”Joooh, det tror jeg”. Og så slog det mig en dag. At det, jeg mente, når jeg sagde, ”jo, det tror jeg”, i virkeligheden var: ”Lad os håbe det!”. Min vurdering af sandsynligheden for, at spartelmassen kunne tørre til i morgen, var kraftigt påvirket af mit håb om, at det ville den.

Når det gælder vores kristne tro, hænger den også sammen med håb. Men jeg tror, rækkefølgen må være lidt anderledes. Selvom der er mange mennesker, der vælger deres tro ud fra, hvad de håber eller finder tiltrækkende.

Jeg vil sige det på den måde, at jeg virkelig håber, at kristendommen er sand. Men det er ikke den primære grund til, at jeg tror på, at den er det. Jeg tror på Jesus, fordi han har overbevist mig om, at han er den ægte vare. At der derudover er grund til at håbe på, at det så også er tilfældet, er jo bare heldigt. Og min tro på, at jeg en dag skal se Jesus og leve et sted, hvor der ikke er ondskab og uretfærdighed, er en stærk drivkraft for mit håb. Troen gør håbet levende. Uden troen ville håbet være som håbet om at vinde i Lotto. Men med troen som en central del af mit liv kan jeg leve med håbet som et perspektiv på mange ting.

Nogle af jer husker måske Kansas-reklamerne fra en gang tilbage i nullerne. Det er dem, hvor han siger ”det bliver mahogni med tiden”. Men en laminatbordplade forvandler sig ikke til mahogni, uanset hvor meget du tror, håber eller venter. Guds løfter, som også kan lyde lidt for utrolige, de holder til gengæld. Det tror jeg i hvert fald.

Bloggen skrives på skift af præster og andre skribenter tilknyttet Aarhus Bykirke. Det enkelte indlæg er udtryk for skribentens egen holdning.