Covid-19 retningslinjer for Aarhus Bykirke

Ditte Clausen

26. november 2020

Nye covid-19 retningslinjer for aarhus bykirke

Vi er kede af, at Covid-19 sætter sine begrænsninger og at nogle arrangementer helt må aflyses, men tak at I hjælper til med at bekæmpe smitten og passe på hinanden!

Forsamlingsforbuddet på højest 10 personer, gælder ikke indendørs i de lokaler, som kirken råder over. Derfor er det altså fortsat muligt at afholde menighedsaktiviteter og øvrige kirkearrangementer, samt gudstjenester - og det glæder vi os over! Dog er der følgende nye krav:

Krav om mundbind
Ansatte, frivillige, deltagere og besøgende på 12 år og derover skal have tildækket mund og næse ved brug af mundbind eller visir, når de går ind og ud af kirken, samt når de bevæger sig rundt i kirken.

Særligt ved gudstjenesten
Kravet om mundbind gælder ikke, når man sidder ned eller når man, kortvarigt, rejser sig op ved sin plads i løbet af gudstjenesten, for derefter at sætte sig ned igen på samme plads. Kravet gælder heller ikke præsten og medvirkende på scenen under gudstjenesten, dog skal nadveruddelere skal have mundbind på, når de uddeler nadver.

Børnekirke
Alle små børn, der har behov for en at en forælder er til stede, må gerne have en forælder med. Kravet om mundbind er gældende for alle voksne, der er til stede, både ledere og forældre. Dog kan den/de ledere, der er udøvende, fjerne mundbindet, så længe aktiviteten (børnekirken) er i gang.

Sociale arrangementer
Filmaften, Sport i Bykirken og Social aften aflyses resten af året.

Fredags-morgengudstjeneste
Aflyses resten af året.

Klynger og celler
Kan fortsat mødes, dog er der, til og med den 13. december, følgende restriktioner:
- Klynger og celler, der mødes i private hjem, må max samles 10 personer. Vi foreslår at man deler sig op, hvis man er flere end 10, så det fortsat er muligt at samles
- Klynger og celler, der har en aftale med kirken om at benytte kirkens lokaler, kan fortsat gøre dette og være mere end 10 personer, såfremt øvrige krav om afstand overholdes og der bæres mundbind, når man bevæger sig rundt i kirken.