Forside Om kirken

Vi finansierer os selv

Som valgmenighed finansierer Aarhus Bykirke selv alle udgifter, der er forbundet med driften af menigheden. Hovedparten af udgifterne udgøres af løn til præsterne samt leje af kontor- og gudstjenestelokaler. Aarhus Bykirke modtager ikke tilskud fra staten, og derfor består menighedens indtægter udelukkende af medlemsbidrag og frivillige gaver.

Du kan give en enkeltstående gave til kirken på følgende måde:

Netbank: 8117 2288642

Giv en gave

Som medlem af Aarhus Bykirke – og dermed af en valgmenighed – opkræves du ikke længere kirkeskat. Til gengæld forventer vi, at du giver en fast gave til kirken. Vi opfordrer til, at du ansvarligt overvejer, hvad du kan give for at bære med. Du kan indgå en fastgiverordning med kirken ved at udfylde blanketten her.

En anden mulighed er at tegne et gavebrev for minimum 10 år. Henvend dig til kirkens administrator på okonomi@aarhusbykirke.dk, hvis du ønsker at vide mere om gavebreve.

Fradrag for gaver

Gaver, som du giver til Aarhus Bykirke, er godkendt af SKAT til at udløse et skattefradrag. Du kan i 2020 få fradrag for op til 16.600 kr. totalt til Aarhus Bykirke og andre godkendte organisationer og foreninger.

Alle faste gaver sørger vi for at indberette. Ved enkeltstående gaver kan du oplyse navn og adresse som kommentar til overførslen, hvis du ønsker gaven indberettet til SKAT.

Budget og gavebidrag

Hvert forår godkendes kirkens budget af de stemmeberettigede ved Årsmødet. Her præsenterer menighedsrådet et budget, der er lagt med udgangspunkt i de tilsagn om gavebidrag samt, som er givet til Aarhus Bykirke på forhånd.

Jakob Bjørn Bitsch

Økonomi og medlemskab