Kulturinspirator

Søren Aalbæk Rønn

Jeg har fået 5 måneders ansættelse som kulturinspirator i Aarhus Bykirke. Som titlen antyder, så skal jeg forsøge at inspirere kulturen i menigheden. Jeg mødes med en række forskellige personer fra menigheden, og også med personer fra andre menigheder, for at blive klogere på hvad en kirke kan og bør gøre og være. Jeg vil også gerne mødes med dig! Når jeg så er blevet klogere, så vil jeg forsøge at inspirere menigheden på forskellige fronter.

Jeg har været med til en række Alpha forløb gennem de sidste 4-5 år. Det har sat sit præg på min person og på mit syn på kirken. Jeg brænder for, at alle skal kunne være en del af vores fællesskab. At alle må opleve sig set, rummet, forstået og elsket i Aarhus Bykirke. Vi har allerede en fantastisk menighed med meget at glæde sig over. Samtidig tror jeg, vi kan blive bedre til at se hinanden og til at række budskabet om Guds kærlighed videre til vores by. Jeg håber på med min ansættelse her i kirken at finde metoder til at styrke menighedens indbyrdes kærlighed. For nylig blev jeg spurgt, hvad jeg drømmer om, folk skal sige om Aarhus Bykirke. Mit umiddelbare svar var, at man skal sige: ”Hold fast, hvor de elsker hinanden!” Er der et overskud af kærlighed i den indbyrdes relation, så vil det smitte af på vores hverdag og i mødet med mennesker uden for kirken. Alle vigtige relationer bygger på ærlighed, og derfor håber jeg også vi kan have et ærligt fællesskab, hvor ingen skal udgive sig for noget de ikke er.

Jeg vil gerne tale med dig om hvad du drømmer om for Aarhus Bykirke, så hiv mig lige i ærmet eller lav en aftale.

Jeg en ung mand på 28 år, gift med Kristina på 7. år og stolt far til Andreas siden august 2016. Jeg er fra Holstebro, og kan stærkt anbefale Havanna Pizza på gågaden der. Jeg har en bachelor i teologi fra Menighedsfakultetet og håber på at begynde på en kandidat til sommer. Har været medlem af Aarhus Bykirke siden efteråret 2011, og har været engageret i forskellige tiltag og teams gennem årene. Jeg sidder i landsledelsen for Evangelisk Luthersk Netværk, og jeg håber at kunne trække på erfaringer fra menigheder i det netværk i mit arbejde dette halvår.

E-mail: soren@aarhusbykirke.dk
Tlf.: 6020 6681 (træffes mandag-fredag)