• Kontakt os

Hjælpepræst

Emil Børty Nielsen

Til daglig sidder jeg på mit kontor på Menighedsfakultetet og arbejder på en ph.d. Projektet handler om forholdet mellem tro og fornuft og om, hvordan vi som kristne kan og skal forsvare og begrunde vores kristne tro (også kaldet kristen apologetik). Jeg er ansat til at forske i dette emne over fire år på 75 % ved Center for Kristen Apologetik (www.apologetik.dk). Ved siden af det er jeg på 25 % national koordinator for Veritas Forum (www.veritas.org) i Danmark, hvor jeg i samarbejde med Kristelig Forbund for Studerende (KFS) skal arrangere foredrag, dialoger og debatter mellem kristne og sekulære akademikere på danske universiteter.

Alt dette handler meget om intellektet og det teoretiske. Derfor er jeg særligt glad for at være hjælpepræst i Aarhus Bykirke (på ca. 5-10 %). Den kristne tro er ikke blot en teoretisk størrelse, der skal forstås og bevises. Det er en levende og livgivende relation, der skal leves i hverdagen og i gudstjenesten. Teologi og kristen filosofi bør altid udspringe af en levet kristen tro. Samtidig kan de teoretiske studier give en masse til den levede tro. Min erfaring er, at fordybelse i teologi og kristen filosofi udvider min kristne tro, så den bliver dybere, smukkere og mere livsnær. Intellektets discipelskab har således altid være en del af efterfølgelsen af Jesus og én af kirkens livsnerver.

Jeg er gift med Marie, der er læge, og far til Alvin (f. 2016). Jeg er opvokset i Aalborg og flyttede efter ophold på Børkop Højskole og KFS’ højskole LTC til Aarhus i 2009 for at læse teologi ved Menighedsfakultetet. Vi er en del af fællesskabet Superligaen (dvs. voksenfælleskabet) i missionshuset Eben Ezer – og vi var en del af Sct Pauls Kirke indtil min ansættelse i Aarhus Bykirke.

I min fritid holder jeg af en god omgang brætspil – og helst komplekse strategispil som Civilization, Zombicide, Game of Throne, Pandemic og Mech vs Minions (og undgår helst spørgsmålspil og tåbelige spil som Ludo). Jeg smider mig også gerne i sengen og spiller Playstation og gerne spil som Fallout, Final Fantasy og Metal Gear Solid.