Valgmenighedspræst

Daniel Søgaard Lind

Jeg sætter en ære i altid at have tid til det vigtigste. Og for mig er mennesker vigtigere end mine egen ideer om det perfekte resultat. Og forholdet til Gud er altid grundlaget for de mange spændende muligheder i kirken. Det er mit udgangspunkt for arbejdet som præst. Som en gammel Aarhuspræst engang har sagt: ”Jeg har aldrig travlt – nogle gange må jeg bare løbe lidt stærkere.”

Som nyuddannet præst var jeg i begyndelsen af 2009 med til at se Aarhus Bykirke blive til en valgmenighed og var ansat som valgmenighedspræst det første halve år og igen i foråret 2011. Sideløbende med flere års erfaring fra andre menigheder, blev jeg deltidsansat hjælpepræst i kirken i sommeren 2011. Første september 2016 blev jeg fastansat på fuld tid med blandt andet ansvar for klynger i kirken, lovsang og tilbedelse, sjælesorg og forbøn, familier og børn, diakoni og mission.

Det er vildt spændende og udfordrende at arbejde med frivillige og forsøge at skabe gode rammer for lederne i kirken. Og jeg sætter det højt, at der ikke er langt fra tanke til handling.

Jeg er født i 1977, gift med Frida og far til Martha, Eva, Asger der bor i himlen, Signe og Anton. Vi bor i et lille dejligt rækkehus i Skejby, Aarhus Nord.

En af mine store visioner er at være med til at forme et fællesskab omkring gudstjenesten, hvor der er plads til alle. Det, der møder os i kirken skal være enkelt at forstå, men også slidstærkt og overraskende. Fordi Guds ord altid kan komme lidt bag på os, selvom vi måske har hørt dem før. Jeg brænder for at børn og voksne møder det samme budskab på hver deres måde i prædiken og børnekirke, så det sætter sig spor i hverdagen.

Min fornemste opgave som præst er at sætte mennesker fri til at leve livet – med alt hvad det byder på – i et ærligt forhold til Gud og med en omsorgsfuld indstilling til mennesker. For mig handler kristendom om at give videre af alt det, vi har fået fra Gud.

Ellers kan jeg fortælle, at jeg elsker at synge, spille fodbold, se film og opleve børns ligefremme og fantasifulde måde at gå til livet på. Og så glæder jeg mig over at kunne være med i en storbymenighed, der både har omsorg for sine egne og udblik til verden – og som har lyst til at fortælle mennesker om den enestående mulighed for fællesskab med Gud gennem hans søn, Jesus Kristus.

E-mail: daniel@aarhusbykirke.dk
Tlf.: 6169 3494 træffes bedst tirsdag-torsdag (fri mandag)