Ny præst ansat

Det er med glæde og stolthed, at vi kan offentliggøre, at Henrik Højlund ansættes som ny valgmenighedspræst i Aarhus Bykirke pr. 1. august 2019.

Menighedsrådet har det sidste halve år arbejdet målrettet på at finde den rigtige kandidat til jobbet som valgmenighedspræst, og ansættelsesprocessen resulterede foreløbigt i en enstemmig indstilling af Henrik Højlund. På et ekstraordinært årsmøde søndag d. 23. juni har kirkens medlemmer truffet beslutning om at følge menighedsrådets indstilling.

Henrik er 59 år og gift med Margrethe. Han kommer fra en stilling som sognepræst i Kingos Kirke på Nørrebro og har tidligere været ansat som blandt andet KFS-sekretær i Aarhus og sognepræst i Løsning og Korning. Derudover har han været formand for Evangelisk Luthersk Netværk, som også Aarhus Bykirke er en del af.

Jobbet som valgmenighedspræst blev ledigt, da Hans-Ole Bækgaard valgte at stoppe som præst i Aarhus Bykirke efter 7½ års ansættelse for at blive formand for Indre Mission på fuld tid. Det glæder os meget, at vi nu har fundet den person, der skal træde ind som præstekollega til vores anden valgmenighedspræst Daniel Søgaard Lind og hjælpepræst Emil Børty Nielsen.

Fra hele menigheden lyder et stort og varmt velkommen til Margrethe og Henrik.