• Kontakt os

Jeg øver mig i stilhed

Hvert år, når vi nærmer os fasten, tænker jeg: ”I år bliver året, hvor jeg gør noget vildt!” Men det sker aldrig. Jeg når aldrig at beslutte mig for, hvad min faste skal gå ud på, inden den er startet, og jeg giver op på forhånd. Det bliver ikke anderledes i år. Jeg har glemt at udtænke en plan. Til gengæld øver jeg mig på stilhed. Øver mig på at stoppe op i min hverdag og huske, at Gud er med mig.

Vores verden er fuld af larm, og mange af os elsker, at der konstant kan findes underholdning. Stilheden er måske endda noget, vi skræmmes lidt af og undviger. Måske er vi bange for at komme til at kede os. Eller bange for at mærke os selv? Eller miste os selv?

John Cage (musikteoretiker) har sagt, at hvis du keder dig efter 2 minutters stilhed, så prøv 4. Hvis du keder dig efter 4, så prøv 8. Hvis du keder dig efter 8, så prøv 16. De fleste af os har en storm inden i os, som det tager tid at få til at falde ned.

Jeg vil i fastetiden øve mig i at slukke for mine egne tanker og være åben over for, at Gud siger noget ind i mit liv. Måske lykkes det, måske gør det ikke. Men fastetiden er en oplagt tid til at forsøge sig med nye vaner.

Jeg er startet i det små. Jeg holder små pauser. Jeg sætter mig i sofaen med en kop te uden at tænde fjernsynet, når jeg husker det. Jeg undgår at tage telefonen med på toilet. Og selvom det er fjollet, så stopper jeg af og til op på vej fra et sted til et andet – bare fordi – og bare for at minde mig selv om, hvor jeg er, og at Gud er med mig. Jeg starter med at prøve 8 minutters stilhed.

Skal du også bruge fastetiden på at øve dig i stilhed?

Miriam Larsen
Bønsinspirator