Hæng ud med Gud!

Kender I det, at otte personer tager afsted sammen, men taler ikke sammen i 45 timer? Nej vel. Det sker ikke ofte. Men det var faktisk det, staben gjorde tirsdag, onsdag, torsdag i uge 13.

I Aarhus Bykirke har vi værdien ”slappe af”. Denne værdi gælder alle, og det fik vi også lov til at mærke som stab. Vi tog ud til et øde sted på et retrætecenter for at være på stilleretræte. Fokusset var at slappe af, søge Gud og lade ham fylde os op.

Det var nogle gange lidt mærkeligt at gå forbi hinanden, at spise sammen og overhovedet ikke tale sammen, men det var også befriende at have tid til at hvile i nærværet med hinanden og Gud.

Uden mad og drikke, dur helten ikke

Jeg betragter mig langt fra som en helt, men jeg blev mindet om vigtigheden af at modtage ”det daglige brød”. Jeg ville udfordre mig selv i at faste fra mad i cirka halvandet døgn. Jeg var sulten et par gange, men det var egentlig ikke så meget sulten, der påvirkede mig, men manglen på næring. Humøret var ikke lige så højt, jeg frøs utrolig meget og var meget træt.

Denne oplevelse lærte mig vigtigheden af at leve af Guds nåde og af Guds daglige brød. Jeg tænker det daglige brød som bøn, stilhed med Gud på gåtur, bibellæsning, kristent fællesskab, lovsang og fortsæt selv listen med steder, hvor du bliver fyldt på af Gud.

Det er ikke sikkert, at vi faktisk opdager, at vi er ”sultne” efter Gud, men måske opdager vi, at humøret ikke helt er i top, at vi ”fryser” lidt, fordi vi ikke kan mærke Guds varme arme, og måske oplever vi, at vi er trætte og ikke rigtigt orker noget. Og hvad gør vi så?

”Jeg vil trække livet ind”

Jeg har igen oplevet, hvor godt og vigtigt det er at bruge tid med Gud, og mit største ønske er, at alle andre får lov til at opleve, at de kan få pustet ud og trække livet ind i krop, sjæl og sind.

Det sidste, jeg vil, er at give dårlig samvittighed, så hvis du sidder med den nu, så skal den bare smides langt væk, for dårlig samvittighed kan vi ikke bruge til noget.

I stedet vil jeg bare opfordre dig til at komme til Gud med stor frimodighed, lige som du er, og lade ham fylde dig op. Måske skal du trække stikket ud en dag uden at snakke med andre end Gud i bøn og med Bibelen, måske skal du gå en lang tur, måske skal du …

Her til sidst vil jeg dele en sang, som bare kørte i hovedet på mig. Den minder mig om bønnen som et åndedræt, hvor jeg må trække livet helt ind i hele mig.

Jeg vil trække livet ind
Ind i krop og sjæl og sind
Jeg vil ånde ind og ud
I min bøn til dig min Gud