Gudstjeneste

Gudstjenesterne udgør et samlende punkt for menigheden i Aarhus Bykirke. Her er Guds ord, dåben og nadveren i centrum. I fællesskab retter vi blikket mod Jesus som vores Frelser, Herre og Konge. Vi tilbeder og lovsynger ham – og åbner os for, hvad han har at sige og give.

Vi holder gudstjeneste langt de fleste søndage, formiddagsgudstjeneste kl. 10.00 og eftermiddagsgudstjeneste kl. 15.00.

I gudstjenesten ønsker vi mest af alt at stå i den modtagende position og hvile i troen på, at vi er børn af vores himmelske Far for Jesu Kristi skyld. Med gudstjenesten styrkes, opmuntres og udrustes vi til at tjene hinanden i menigheden og vores medmennesker i hverdagen, forvalte liv og ressourcer til Guds ære og være sendt til andre med budskabet om Jesus.

Hver gudstjeneste er baseret på et tema ud fra den bibeltekst, der danner baggrund for prædikenen (som regel fra kirkeårets tekstrække). Vi ønsker at skabe en rød tråd i gudstjenesten, hvor dens forskellige dele fremstår skarpt og enkelt. Vi søger en liturgisk genkendelighed, som man kan opleve den i folkekirkens sognemenigheder, ud fra bl.a. kirkens tradition, kirkeåret, salmeskatten m.v., men samtidig i et nutidigt udtryk f.eks. stilistisk, musikalsk og visuelt.

Gudstjeneste for børnene

Hver formiddagsgudstjeneste inviterer vi alle børn med til børne- eller juniorkirke. Umiddelbart inden prædikenen samles børnene omkring vores ledere og følges med dem ud af kirkesalen, mens hele menigheden synger “Kom og lad os følges til børnekirke”.

Vi har tre børnespor: Lillefrø for børn til og med 3 år, Storefrø for aldergruppen 4 år til 1. klasse samt Juniorkirke for børn fra 2. klasse og opefter. Grupperne har hvert deres mødested i kirken, hvor der er sang, fortælling og aktiviteter på programmet, mens de voksne lytter til prædikenen.

Plads til at mødes socialt

Den sidste søndag i hver måned byder vi efter formiddagsgudstjenesten på kirkefrokost. Her er forskellige kolde og lune retter linet op på buffetbordet i lille sal, når gudstjenesten er slut i salen ovenpå.

Umiddelbart efter alle eftermiddagsgudstjenester er der åben café fra kl. 16.30. Her er der en hyggelig mulighed for at lære andre at kende og hænge ud efter gudstjenesten. Der vil være kaffe, frugt, snacks – eller noget helt overraskende! Forlæng din søndag i kirken, og få det optimale ud af dagen.

Lyt til en gudstjeneste

Hvis du vil have en endnu bedre fornemmelse af, hvordan en gudstjeneste i Aarhus Bykirke forløber, kan du klikke her og lytte til en radiotransmitteret gudstjeneste (DR P1, 15. september 2019).