Aarhus Bykirke for livet

Det er askeonsdag, og vi er dermed trådt ind i kirkeårets fastetid. I Aarhus Bykirke har vi valgt at give de 40 dage indtil palmesøndag et særligt aftryk ved at sætte fokus på det ufødte liv. Fasten her i kirken bliver i år 40 dage for livet. Det kommer til udtryk på følgende måder:

– Ved gudstjenesterne i fastetiden har forbønnen for det ufødte liv en særlig plads i kirkebønnen.
– Vi har produceret et bogmærke med bønnen for de ufødte børn påtrykt. Tag et gratis bogmærke med hjem, næste gang du er i kirke.
– Personer fra menigheden tilbyder at besøge klynger og celler med oplæg om abort og livets værdi. Læs mere her.
– Der er lavet en video, som udfolder problemstillinger knyttet til fri abort. Den kan anvendes som oplæg i klynger og celler eller være til personlig overvejelse og udfordring. Se den her.

De forskellige tiltag udspringer af Retten til Livs bedekampagne 40 dage for livet, som peger på bøn som den altafgørende faktor for en forandring af vores samfunds syn på abort. Inspirationen kommer fra den verdensomspændende kampagne “40 Days for Life”, hvor mennesker protesterer mod provokeret abort ved at samles i bøn og faste for det ufødte liv.